Kevin Anderson har banat väg för och etablerat forskningen om så kallade koldioxidbudgetar och omställningen av olika samhällssektorer till acceptabla utsläppsnivåer utifrån politiskt överenskomna mål. Själv har han, av miljöskäl, inte flugit på 12 år.

16 av de varmaste åren som någonsin uppmätts har registrerats på 2000-talet. Foto NASA

Stockholm Environment Institute (SEI), tillsammans med Kungliga Svenska Vetenskapsakademien (KVA) och Stockholms universitet anordnar varje år en föreläsning för att hedra minnet av Gordon Goodman, chef för Beijerinstitutet vid KVA från 1977-1989 och chef för SEI 1989-1991.

Det här är ett fantastiskt tillfälle att träffa en framstående tänkare och forskare inom klimatområdet.

Läs mer och anmäl dig till föreläsningen här