Tisdag 11 mars 2014 kl 18.15

I över femtio års tid har astronomer spanat efter signaler från utomjordiska civilisationer, men hittills utan framgång. Betyder tystnaden att vi är ensamma i Vintergatan, eller bara att vi söker på fel sätt? Föredraget handlar om det naturvetenskapliga sökandet efter intelligent liv i rymden. Här presenteras även preliminära resultat från det första svenska projektet av detta slag.

- Erik Zackrisson, Istitutionen för Astronomi, Stockholms universitet.

Fysikum, Stockholms universitet, ger regelbundet populära föreläsningar i fysik. Vi vill på detta sätt  erbjuda spännande information om modern fysik. Vi passar också på att berätta om utbildningen i  fysik vid universitetet. Lärare eller gymnasielever som är intresserad av att höra en intressant  föreläsning och/eller funderar på att läsa fysik och vill veta mer om utbildningen vid Fysikum är  mycket välkomna.
Läs programmet 2013/2014 eller ladda ner affish.

Alla föredrag är på AlbaNova universitetscentrum - Roslagstullsbacken 21
Oskar Kleins Auditorium