Svåra frågor har inga enkla svar. Det insåg Alfred Nobel redan 1895, och bestämde sig för att belöna dem som inom fysik, kemi, medicin, litteratur och fred ”hafva gjort menskligheten den största nytta”. Men vilka är de svåra frågorna och vilka frågor är rätt? Finns det dumma frågor och ger rätt frågor alltid rätt svar?

Kom och var med när fyra forskare från olika vetenskapliga fält diskuterar betydelsen av att om och om igen ställa de rätta frågorna.

Samtalet leds av Torsten Wiesel, Nobelpristagare i fysiologi eller medicin 1981.

I panelen finns Rod MacKinnon, Nobelpristagare i kemi 2003, Ole Petter Ottersen, professor i medicin och ny rektor på Karolinska Institutet samt Sara Strandberg, lektor i elementarpartikelfysik vid Stockholms universitet och ledamot i Sveriges unga akademi.

Dryck och enklare tilltugg kommer att finnas till försäljning.

Plats: Foajé 3, Kulturhuset, Sergels Torg, Stockholm
Datum: 13 September, 2017
Tid: 19.00
OSA: 8 September till https://sv-se.invajo.com/event/nobelcenter/konstenattställafrågor