Datum: 14 september 2016 17:00 - 14 september 2016 19:00
Plats: Info om plats kommer på www.math.su.se/matteklubb

Tycker du om att fundera över och lösa kluriga problem? Kom med i vår Matteklubb för högstadieelever. Hösten 2016 erbjuder vi en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp.

Problem:

Vilka av följande figurer man kan vika till en kub?

Vill du ha fler sådana här problem?

Kom med i Matteklubben i Stockholm som är till för dig som går på högstadiet!

Vi träffas varannan vecka under hösten 2016 onsdagar ojämna veckor kl.17.00-19.00   september – december.
 (För dig som varit med tidigare eller vill bli rejält utmanad finns också  en fortsättningsgrupp torsdagar kl.16.30-­‐18.30).
   •    Start:     V.  37  (14:e  och  15:e september)

Arrangörer/ledare: Matteklubben arrangeras av Stockholms Matematikcentrum SMC i samarbete med Vetenskapens hus. Träffarna leds av Maxim Chapovalov och Mats Boij, tillsammans med studenter i matematik vid Stockholms universitet och KTH, som också arbetar som besöksledare på Vetenskapens hus.

Anmälan

Alla intresserade elever som vill klura på spännande matteproblem är välkomna. Antalet platser är begränsat, så anmäl dig så fort som möjligt!

Anmälningsformulär, onsdagsgruppen

(Ange: Namn, skola, e-post, förälders telefonnummer, ev matallergier)

Anmälningsformulär, torsdagar (fortsättningsgrupp)  (Ange: Namn, skola, e-post, förälders telefonnummer, ev matallergier)

Flyer

Du som är lärare får gärna hjälpa till att sprida  Flyer_HT16_Matteklubben (439 Kb) och information om Matteklubben till elever som kan vara intresserade! Om alla inte får plats denna termin försöker vi utöka klubben till HT16.

Roliga problem från tidigare terminer

Här kan du se

- Matteklubbens kluriga problem HT15

- Matteklubbens problem VT16