Foto Friederike Höpner

I våras fick meteorologiska institutionen (MISU) vid Stockholms universitet en ny väderstation, som sitter på taket, på Arrhenius Laboratoriet. Den mäter temperatur, luftfuktighet, lufttryck, vindstyrka och vindriktning var 10 minut och informationen uppdateras varje timme på webben.

All information finns samlad på MISUs hemsida (www.misu.su.se) och du hittar den snabbt genom att klicka på ”Today’s weather”. Datan presenteras dels genom en tabell med aktuella värden ”just nu” samt grafer som visar utvecklingen de senaste 3 dagarna. Skulle du vara intresserad av längre tidsperioder till din forskning, går det även bra att kontakta institutionen.

Så svaret på alla frågorna som presenteras här, går att hitta med hjälp av MISUs nya väderstation. Här har du möjlighet att följa vädrets utveckling lokalt på campus.