Årskurs 1-6

 

Den Levande Frågelådan 2017

Är ni intresserade av att delta under årets Frågelåda? Här finns allt ni behöver veta om vårens roligaste evenemang!

Klimatskola 2016 för åk 3-5

Möt klimatforskare och ta reda på mer om klimatet! Den 9-10 maj bjuder Naturens hus och Bolincentrets forskare in till Klimatskola för elever i årskurs 3-5.

Klimattåget 2016 för åk F-2

Hur såg jorden ut när klimatet var varmare, eller kallare, eller blötare? Med klimattåget gör eleverna en forskningsresa tillbaka i tiden för att lära sig om forntidens klimat. Akta er för dinosaurien! Välkommen på en interaktiv vetenskapsteater som erbjuds elever i årskurs F-2 med fyra föreställningar.

frågelådan

Levande frågelådan

Levande frågelådan är ett tillfälle för alla elever i åk 5 att besöka Stockholms universitet, träffa riktiga forskare och ställa naturvetenskapliga frågor om saker man har funderat över.

Mammut

2000 femteklassare intog Aula Magna

Kommer man någon gång att kunna klona en mammut eller något annat djur från istiden? Varför blir man rädd och vad händer i kroppen då? Varför är Medelhavet salt? Slår man huvudet i taket i en hiss som faller? Detta var några av frågorna som de sex forskarna svarade på under Levande Frågelådan 2015.

Bergskristall

Stockholms universitet uppmärksammade Kristallografins år

Internationella året för Kristallografi uppmärksammades på olika håll runt om i världen och vid Stockholms universitet lyftes kristallografin på olika sätt.

Vattenåret 2013

FN utsåg 2013 till internationella året för Vattensamarbete. Detta uppmärksammade vi genom olika aktiviteter som pågick under hela året, med startskott på Världsvattendagen den 22 mars. På denna sida har vi samlat ihop allt som hände under året.

Nyfisken
Vetenskapens Hus
Visningar av AlbaNova teleskopet
Facebook