Naturvetenskapliga fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Naturvetenskapliga fakulteten

Välkommen till Naturvetenskapliga fakulteten

Somliga går på djupet, andra siktar mot stjärnorna. Att studera naturvetenskap är ett äventyr som bygger vägar till nya världar. Sveriges största naturvetenskapliga fakultet ligger vid Stockholms universitet. Här finns en mångfald av kvalificerade naturvetarutbildningar och världsledande forskning. Läs mer under flikarna här ovan.

The New Science of Digital Transformation. Source: C3.ai DTI

Utmärkelse för forskning om AI, energi och klimat

Utmärkelse till forskare på Stockholms universitet i samarbete med kollegor på University of Illinois för projektet “Optimization of Agricultural Management for Soil Carbon Sequestration Using Deep Reinforcement Learning and Large-Scale Simulations”.

uni

SU Openlab Challenge – idéutvecklingsprogram till hösten.

Har du en idé och vill lösa en samhällsutmaning? Vill du på ett konkret sätt utveckla den? Nu har du som lärare eller forskare vid Stockholms universitet möjlighet att kostnadsfritt medverka i Openlabs idéutvecklingsprogram Openlab Challenge Accelerator.

Kattuggla i Frescati hage, Nationalstadsparken.

Platserna att besöka i sommar – forskarna tipsar

Är du sugen på att spana efter ugglor i Nationalstadsparken? Lära dig mer om de grundämnen som bidrog till det periodiska systemet? Eller att vandra en processionsväg från vikingatiden? För att upptäcka nya och intressanta platser behöver du inte resa så långt.

Bild av Stockholms universitet

Flera nya forskarskolor för lärarutbildare vid SU

Vetenskapsrådet beviljar Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik (MND) vid Stockholms universitet 79 miljoner inom utlysningen ”Forskarskolor för lärarutbildare”. 

Sören Holst. Foto: Gunilla Häggström

Sören Holst undervisar fysik med kärlek

2021 blev Sören utnämnd till Årets lärare tillsammans med fyra andra från Stockholms universitet. 282 personer var nominerade. - Det är roligt när studenterna upptäcker att de kan och förstår fysik, säger Sören Holst.

Eleonora Svanberg, Kompassrosstipendiat 2021. Foto: Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap

Eleonora Svanberg bryter normer och ökar mångfalden

Eleonora Svanberg är den 22-åriga matematik- och fysikstudenten från Stockholms universitet som grundat Girls in STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Nu belönas hon med stipendiet Kompassrosen, som delas ut till unga ledare under 26 år som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft.

Jennifer Egarp. Foto: Vetenskapens hus

Jennifer, snart redo för gymnasieläraryrket

Vi har ställt några frågor till Jennifer som är en av de entusiastiska besöksledarna på Vetenskapens Hus. Under ett antal år har hon varit en inspirationskälla och förebild för elever som besökt Vetenskapens Hus i främst kemilaboratoriet.