Naturvetenskapliga fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Naturvetenskapliga fakulteten

Välkommen till Naturvetenskapliga fakulteten

Somliga går på djupet, andra siktar mot stjärnorna. Att studera naturvetenskap är ett äventyr som bygger vägar till nya världar. Sveriges största naturvetenskapliga fakultet ligger vid Stockholms universitet. Här finns en mångfald av kvalificerade naturvetarutbildningar och världsledande forskning. Läs mer under flikarna här ovan.

Trädgroda. Foto: Mostphots

Vi söker 19 doktorander

Sök senast 5 november

Utomhus spelar tre personer in en film.

Syv-dagen 20 oktober 2021

SYV-dagen 2021 bjuder dig på föreläsningar och diskussioner kring digitalisering och undervisning på distans, om nya erfarenheter och om framtidens universitets undervisning. Du får även med dig goda råd inom temat. Programmet genomförs på distans via Zoom.

Henrik Cederquist. Foto: Niklas Björling

Dekanus har ordet, september 2021

Nu börjar månaden september att lida mot sitt slut och i och med detta kommer vi att kunna återgå till undervisning, forskning och annat arbete på plats i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Toppmätning

Kebnekaises sydtopp fortsätter smälta – två meter sedan förra året

Den 14 augusti mättes Kebnekaises sydtopp till 2 094,6 meter över havet av forskare från Tarfala forskningsstation. Det är den lägsta höjden som har uppmätts sedan mätningarna startade på 1940-talet och nästan två meter lägre än motsvarande tid förra året.