1. Du är här:

EVENEMANG

Datum: 01 september 2019 11:00 - 01 september 2019 15:00
Plats: Bergianska trädgården

Välkommen till Bergianska trädgårdens Höstfest för hela familjen där du kan gå på visningar och smaka på tropiska grödor i Victoriahuset. Under dagen kan du träffa Bergianska trädgårdens trädgårdsmästare och botanister samt många av stockholmstraktens trädgårdssällskap

Höstfest 2019. Foto: Kaili Maide
Foto: Kaili Maide

Höstfesten är ett tillfälle att upptäcka växternas mångfald. Bergianska trädgårdens trädgårdsmästare och botanister svarar på dina frågor om odling, beskärning, ohyra och växtidentifiering. Ta gärna med dig ett foto på en växt som du undrar över.

Särskilt för denna dag är att många sällskap med specialkunskap inom olika växtgrupper är på plats. De visar olika spännande sorter av olika växter och säljer sticklingar.

I Victoriahuset är det provsmakning av tropiska grödor. Här får du se tropiska gurkor, vattenväxter och jättenäckrosor med mer än meterstora blad.

För barn ordnar Naturens Hus godisvisningar. Och vid Italienska terrassen kan större barn prova på trädklättring med Trädmästarna som är kunniga arborister.

Under dagen ordnas flera visningar av olika slag.

Tid: söndag den 1 september, kl 11–15
Plats: Bergianska trädgården kring och i Gamla orangeriet samt Victoriahuset och Edvard Andersons växthus.
Fri entré till alla utomhusaktiviteter! Victoriahuset, 20 kr inkl. provsmakning. Edvard Andersons växthus, 80 kr.

Bokmärk och dela Tipsa

Områdeskansliet för naturvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdeskansliet för naturvetenskap
Universitetsvägen 10 A
Södra huset, A3

Fakturafrågor

Ewa Lach
Tel nr 08-16 25 25
E-post: ewa.lach@su.se

E-post och telefonnummer till:

Presentation Naturvetenskapliga området 2019

I Naturvetenskapliga områdets presentation kan du bland annat läsa om områdets övergripande mål, ekonomi och vilka som utgör ledningen under 2019.

Naturvetenskapliga fakulteten 2019 (998 Kb)

Kan också beställas genom Lina Enell, lina.enell@su.se