Semla, Swedish pastry

I Geovetenskapens hus finns allt du behöver veta om dina framtida naturvetenskapliga studier.
Hur är det att läsa fysik, nutrition, geologi, molekylärbiologi eller kanske matematik? I utställningen och på seminarierna svarar våra studenter och studievägledare på dina frågor om utbildning och möjligheterna efter examen. Mer informationer och program kommer i början på 2020. I vanlig ordning bjuder vi våra besökare på smaskiga semlor.

Hur långt flyger egentligen en människa som blir skjuten i en film och sprängs man verkligen om man blir utsatt för rymdens vacuum? Missa inte när Hollywoodfysik granskar stunts och effekter och om det funkar i verkligheten. Missa inte heller visningen av zoologilabbet och växthuset! Dessutom bjuder vi alla besökare som fyller i en enkät på goda, gräddiga semlor. Följ bara semmelskyltarna från tunnelbanan.

Även om du inte kan komma till vårt öppna hus så är du alltid välkommen att kontakta våra studievägledare, www.science.su.se/studievagledare

Program i Geovetenskapens hus

14.15–14.45
– Frågor och svar: Fysik, Astronomi, Meteorologi och Sjukhusfysik. Ahlmannsalen
– Frågor och svar: Geologi, Geovetenskap, Geografi, Biogeovetenskap och Miljövetenskap. Högbomsalen
15.00–15.30
– Frågor och svar: Kemi, Marinbiologi, Molekylärbiologi, Nutrition och Biologi. Ahlmannsalen
– Frågor och svar: Matematik, Datalogi, Matematisk statistik, Beräkningsteknik. Högbomsalen
15.45–16.15
– Hollywoodfysik. Ahlmannsalen
– Guidad visning av Zoologiska institutionens laboratorier. Samling vid entrén till Geovetenskapens hus.
16.30–17.00
– Att plugga vid Stockholms universitet – Studentpanel med naturvetarstudenter. Ahlmannsalen
17.15–17.45
– Guidad visning av växthus. Samling vid entrén till Geovetenskapens hus.