Ta del av ett livesänt panelsamtal om Covid-19-forskning med Tom Britton vid Stockholms universitet, Sophia Hober vid KTH och Matti Sällberg vid Karolinska Institutet. Moderator: Malin Attefall, SVT.

Årets festival har precis som allt annat påverkats av pandemin. Publiken på plats och alla fysiska möten uteblir – men runtom i hela landet hittar forskare kreativa lösningar för att nå ut med sitt budskap ändå.

– I år är allt väldigt annorlunda och vi jobbar helt på distans för att inte bidra till ökad smittspridning. Samtidigt är det högaktuellt att föra samtal om forskning och vetenskap. Därför det viktigt att ställa om – inte ställa in, säger Marcus Angelin, biträdande föreståndare vid Vetenskapens Hus, som arrangerar ForskarFredag Stockholm.

Många skolor har också bokat in onlinemöten där eleverna får samtala med forskare.

– ForskarFredag ger möjlighet att uppleva och upptäcka vad vetenskap är, att prata direkt med forskare inom olika forskningsområden och se hur forskning påverkar vår vardag, säger Lena Söderström, projektledare vid Vetenskap & Allmänhet, som koordinerar ForskarFredag i Sverige. Året tema är “Forskning för en hållbar framtid”.

Tid: Fredag 27 november, 9:00 – 16:00
Plats: vetenskapenshus.se/forskarfredag