Caroline och Matilda är ute i skogen
Varför växer inte alla växter där de borde? Bilder: Caroline Greiser och Matilda Arnell

Vi, Caroline och Matilda, är två doktorander som forskar på olika aspekter av växters utbredningsmönster. Under våra utbildningar, den ena i Tyskland och den andra vid Stockholms universitet, pluggade vi breda grundutbildningar i biologi och landskapsgeografi. Bland mycket annat så snorklade vi på västkusten, borrade efter isälvsavlagringar i torvmossar, räknade tusen år gammalt pollen, utarbetade vegetationskartor och lärde oss känna igen hundratals växter och djur. Med detta i bagaget sitter vi nu på samma kontor och funderar över varför växter växer där de växer och varför man inte alltid hittar dem där de borde finnas.

Presentationen kommer ges delvis på svenska och delvis på engelska.

Tid: torsdag 20 maj 2021 16:00 - 16:45
Plats: Online
Målgrupp: Lärare, elever i gymnasiet och övriga intresserade
Medverkande: Caroline Greiser och Matilda Arnell, Stockholms universitet
Kontakt: biologi@vetenskapenshus.se
Anmälan: Anmälan via webbformulär

Webbinariet är en del av serien Webbinarier vid forskningsfronten som anordnas av Vetenskapens hus i samarbete med Stockholms universitet och KTH.

Läs intervjun med Blomqvist som är pedagogisk utvecklare i kemi/molekylär biologi på Vetenskapens Hus