Nu släpps kostnadsfria platser till Openlabs uppskattade kurs Design Thinking Intro den 22 och 24 september 2021, samt möjligheten att ingå i Openlabs nya ambassadörsnätverk.

De kostnadsfria platserna på kursen erbjuds till Openlabs partners - Region Stockholm, Stockholms stad, KTH, Stockholms Universitet, Södertörns högskola och Karolinska institutet. Denna gång fördelas ett antal av gratisplatserna till strategiskt valda ambassadörer och eldsjälar, med ett intresse för samhällsinnovation, samverkan och designmetodik och som vill bidra till Openlabs arbete för Stockholmsregionen. Deltagare som vill bli Openlab-ambassadörer kommer att prioriteras i urvalet.

Om Design Thinking

Design Thinking är en kreativ problemlösningsmetod lämplig för olika typer av samhälls- och hållbarhetsutmaningar. Deltagarna lär sig genom teoretisk kunskap och praktiska övningar i grupp, och får verktyg för att skapa djupare förståelse för sin målgrupp, identifiera deras behov och möta dem med bättre lösningar och samhällstjänster.

I kursen Design Thinking Intro får du en god grundkunskap i design thinking som metodik och förhållningssätt. Du lär dig ett utmaningsdrivet arbetssätt för att förstå användarnas behov, omformulera utmaningar samt utforma, testa och implementera nya lösningar. Kursen hålls digitalt under två förmiddagspass och leds av erfarna kursledare med deltagare från Stockholms stad, Region Stockholm samt universitet och högskolor.

Ansök om du plats på kursen

Fler kurser hos Openlab

Som anställd hos någon av Openlabs partners har du alltid 20% rabatt på våra kurser. I höst håller vi flera kurser i design thinking på introduktions och fördjupningsnivå.

Se Openlabs aktuella kurser