Katarina Bendtz porträttbild med gul mössa mellan två trädstammar
Katarina Bendtz är aktuell med poddinspelningen av Professor Magenta på Dramaten den 18 oktober. Foto: Niklas Björling.

Det var inte självklart att det var naturvetenskap som Katarina Bendtz skulle läsa på universitetet. Hennes pappa var kemist och exalterad över hennes fallenhet för matematik. De brukade lösa matteproblem på fritiden, men Katarina tröttnade på förväntningarna och valde rebelliskt bort natur på gymnasiet. Och på universitetet i Lund, dit hon flyttade efter studenten, läste hon först franska och ekonomisk historia. Till slut blev det ändå naturvetenskapligt basår och eftersom att det kändes så rätt fortsatte hon läsa naturvetenskap med inriktning fysik vid Stockholms universitet.

Läs mer om månadens alumn