Kommer till hotellet. På framsidan finns landets största hypermoderna sjukhus och polishuset. På baksidan Chinatown med äldre bebyggelse som var utdömd för bara några år sedan. Gammalt och nytt, om vartannat. Dofter, smaker, öst möter väst, allting på en gång. En känsla som följer mig under hela mitt besök. I stort sett alla pratar engelska.

Singapore är ett ungt land, det fyller 50 år i år. Ungt och hungrigt, man satsar enorma summor på utbildning och forskning för att bygga upp en egen kunskapsnation. Toppforskare från hela världen arbetar här, och det finns otroliga resurser både inom forskning och utbildning.

Det är med den infon i ryggen jag tar mig mot Nanyang Technological University, NTU, vårt partneruniversitet. Tar mig dit kommunalt, det är rent, välskyltat, punktligt och mycket smidigt. Tunnelbana och buss den sista biten, ingen trängs. Kommer fram, regnet öser ned. Alla gångvägar är täckta med tak som skydd mot solen eller som idag, skyfalll.

Universitetsområdet är enormt, och byggnaderna rätt annorlunda. Precis intill finns regnskogen och det är inte ovanligt med apor på campus, eller för den delen andra djur

Inom vårt avtal på naturvetenskapliga fakulteteten har vi tillgång till tio halvårsplatser som kan nyttjas av dig som studerar här.

Rektor och vice-rektor är svenska, vilket skapar gott renommé för svenskar, och ger oss bra möjligheter att underlätta praktiskt arbete med studier. Undervisningsspråket är engelska.

Man erbjuder studier inom alla naturvetenskapliga discipliner, och ett stort urval av kurser inom områdena. Att lista alla kurser här är inte möjligt, gå in via länkar nedan och läs vad de olika skolorna erbjuder (det vi här kallar sektioner, betecknas schools vid NTU). Lokalerna och labb är nybyggda och fina.

För den som läser geovetenskap, vid Earth Observatory of Singapore, har man chansen att delta i fältstudier på Bali, Sumatra och Taiwan för att nämna några. Dessutom befinner man sig i ett av världens mest geologiskt aktiva områden.

Kemi, fysik, matematik: http://www.spms.ntu.edu.sg
Biologi: http://www.sbs.ntu.edu.sg/Pages/Home.aspx
Geologi: http://www.ase.ntu.edu.sg

Vill du göra examensarbete har du alla möjligheter att vara i en forskargrupp vid NTU. Är du intresserad av det, är det enklast att kontakta mig för vidare info om hur du gör för att söka dig vidare.

Singapore är upplevelsernas land. Och skrytbyggenas. Och matens. Är du vegetarian har du kommit till paradiset. Singapore är också navet i ett område för upplevelser. Vill du surfa på Bali? Shoppa loss i Jakarta? Gå på nattmarknad i Kuala Lumpur? Besöka Legoland i Johar Baru? Sola i Krabi, eller kanske delta i ett Full Moon Party på Koh Phagnan? Snorkla på Giliöarna? Klättra på vulkaner på Borneo? Äventyr och upplevelser finns inom räckhåll.

Är du inte övertygad? Man erbjuder bostadsgaranti också. Studielånet räcker längre än hemma. Man kan äta på campus för ett par Sing-dollar (15-20 SEK). Här finns tunnelbana som för ett par kronor tar dig överallt, nationalsporten är shopping och du riskerar aldrig att sätta dig i ett kladdigt tuggummi. Tuggummi går nämligen inte att köpa i Singapore.

Intresserad?
Kontakta mig, Charlotte Boegård, snarast på charlotte@kol.su.se (är fakultetskoordinator för detta avtal) för mer info om ansökningsprocess.

För utresa VT 16, ansök senast 30 september
För utresa HT16, ansök senast 15 mars