En sittande jury visar upp röstpoängen för tävlingen i Forskar Grand Prix
Med full pott från juryn och publikens röster vann Michael Bossetta riksfinalen på Nalen 20/21. Foto: Erik Cronberg


Målet med Forskar Grand Prix är att lyfta fram forskare och spännande aktuell forskning, samtidigt som forskarna får träning i forskningskommunikation. Blir du antagen att delta i tävlingen som hålls i Albano den 29 september får du dessutom personlig coachning av Anders Sahlman, naturvetare som nu jobbar med forskningskommunikation och har bred kunskap i presentationsteknik. 

Forskar Grand Prix hålls i samband med ForskarFredag och den forskare som vinner där går vidare till riksfinalen där vinnarna från deltävlingarna gör upp om att bli årets bästa forskningskommunikatör. Vinnaren koras av en expertjury tillsammans med publiken. 

Anmälan till Forskar Grand Prix

Missa inte chansen att visa upp din forskning och samtidigt delta i tävlingen! Vi söker två personer som vill delta och det är först till kvarn som gäller.

Vill du delta mejlar du till: erica.magnusson@su.se.

Seminarium om forskningspresentation

Vill bli bättre på att förklara din forskning kan du anmäla dig till seminariet ”Explain your research in four minutes!”. Det hålls av just Anders Sahlman och vänder sig till forskare som planerar att delta i Forskar Grand Prix och andra som vill bli bättre på att nå ut med sin forskning. Här kan du läsa mer och anmäla dig till seminariet

Här kan du läsa mer om Forskar Grand Prix. 
Här kan du läsa mer om Forskar Fredag.