”När Corona slog till mot Sverige stod det snabbt klart att skyddsutrustning och handsprit snart skulle ta slut. Berit och hennes kollegor på Stockholms universitet ställde då om verksamheten och tillverkade 22 000 liter handsprit som gavs bort till sjukvården och äldreomsorgen i Stockholm. Ett stort arbete som räddade många liv.”

Så lyder nominering till priset Årets hjälte på Framtidsgalan, en gala som lyfter personer inom offentlig sektor som på olika sätt gör skillnad för andra.

Rösta fram vinnaren

Årets hjälte är ett nyinstiftat pris där de nominerade ska ha gjort något extraordinärt för en medmänniska, grupp eller samhället under året och där vinnaren väljs av folket.

Gå in på framtidsverket.com/aretshjalte och stötta handspritsteamet på Stockholms universitet, med Berit Olofsson, Lennart Bergström, Hanna Gustavsson, Tamara Church i spetsen.

Årets hjältar. Foto: Rickard Kihlström
Berit Olofsson, Lennart Bergström, Tamara Church och Hanna Gustavsson är finalister i kategorin Årets hjälte. Foto: Rickard Kihlström

Artikel: Kemister blandade handsprit för akuta behov inom sjukvården

Film: Spritblandning i samhällets tjänst