Sonja Kovalevsky

Spexet Sonja Kovalevsky handlar om den unga begåvade matematikern Sonja, som med sin syster flyr Tsarens Ryssland för att få doktorera – för hur svårt kan det vara egentligen? Väl i Sverige visar sig vägen dit betydligt mer krokig än vad de trodde, med en konservativ Vetenskapsakademi, bakåtsträvande tidningsredaktioner, och andra svårigheter. De låter dock inte dessa prövningar stoppa dem, utan kämpar sig fram och under vägen möter de de svenska kulturprofilerna Selma Lagerlöf och August Strindberg, samt en Ordförande utan makt, en melankolisk fästman, och en bartender. 

Var med och upplev den helt fullkomligt sanna historien om hur Sonja Kovalevsky, Europas första kvinnliga professor i matematik, doktorerade vid Stockholms universitet!

Föreställningen är ca 3 timmar lång, inklusive paus. Biljetterna kostar 120 kronor för studerande och 170 kronor för övriga och köpes via vår biljettsida (nf.su.se/biljetter). Det finns också möjlighet att sponsra oss lite extra genom att köpa en lite dyrare sponsbiljett. Här finns också en länk till Facebookevenemanget.

Föreställningstider:

Torsdag 16/5 kl 18.30 (Premiär!)

Fredag 17/5 kl 18.30

Lördag 18/5 kl 13.00

Lördag 18/5 kl 18.30

Söndag 19/5 kl 13.00 (Busföreställning)

 

Vi hoppas att vi ses i maj!

Med vänliga hälsningar
Ludvig Lindström och Eleonora Olanders
Spexmästare och vice Spexmästare