Design Thinking är en kreativ problemlösningsmetod lämplig för olika typer av samhällsutmaningar. Deltagarna arbetar praktiskt och rationellt i grupp, lär sig att gräva djupare i förståelsen för målgruppen, identifiera deras behov och möta dem med bättre lösningar/samhällstjänster.

I grundkursen Design Thinking Intro lär du dig Design Thinking-metodik och grundlägger tankesättet för att förstå målgruppens behov.

Kursen kommer att ha deltagare från Region Stockholm, Stockholms Stad samt universitet i Stockholmsregionen.

Ni identifierar tillsammans utmaningen och utvecklar idéer som testas på målgruppen för återkoppling.

Kursen är uppdelad i två förmiddagar och hålls digitalt på distans.

Läs mer och anmäl dig!

Fler kurser under hösten

Sökande från Region Stockholm som inte har fått någon kostnadsfri plats, eller som behöver gå vid ett annat tillfälle; har möjlighet att gå kommande kurser till rabatterat partner-pris (innebär 20% rabatt).

Då kan arbetsgruppen även bestå av yrkesverksamma från näringslivet m.m.

Design Thinking intro-kurs

Lär dig grunderna i Design Thinking med Openlabs introkurs för kreativ problemlösning och användarcentrerad innovation.

Design Thinking Intro, 11 och 13 november

Digital Facilitering

Utveckla din förmåga att planera och leda digitala samarbeten, interaktiva möten och kreativa workshops på distans.

Fördjupning i Digital Facilitering, 10 november - 1 december

Fördjupningskurs, Insikter för Innovation

Openlabs fördjupningskurs vänder sig till dig med tidigare erfarenhet av Design Thinking, från vår introkurs eller liknande.

Insikter för Innovation, 30 november & 4 december

Utmana våra studenter

esign ThinTa hjälp av Openlabs masterstudenter för att lösa utmaningar i verksamheten och samhället. Varje termin löser våra masterstudenter utmaningar från Stockholms stad och region Stockholm i kursen Innovationer/utmaningar för den växande staden.

Lämna er utmaning via blanketten eller kontakta Ivar Björkman

Om Openlab

Openlab är ett center för för samhällsinnovation i Stockholmsregionen. Vi erbjuder ett innovativt nätverk för våra partners och medlemsföretag och kurser för studenter och yrkesverksamma.

Vårt uppdrag är att förbättra livskvaliteten för invånarna och stärka innovationskraften i regionen. Vi är grundade av Stockholm stad, Region Stockholm och fyra lärosäten; Kungliga tekniska högskolan, Karolinska institutet, Södertörns högskola och Stockholms universitet.

www.openlabsthlm.se