Frågor som behandlas av GB

Bland de frågor som regelbundet behandlas av GB märks främst förslag från institutionsstyrelserna om nya eller reviderade kurs- och utbildningsplaner. Till beredningens uppgifter hör också att följa upp verksamheten vid institutionerna genom att följa ansökningssiffror, antal antagna och registrerade på olika utbildningar, genomströmning samt resultaten i form av HÅS (antal helårsstudenter) och HÅP (antal helårsprestationer). Beredningen tar också fram förslag till olika riktlinjer gällande utbildning på grundnivå och avancerad nivå, t.ex. etiska riktlinjer och kompletterande föreskrifter för examination.
Under 2016-2017 genomfördes en projekt, som syftade till att öka internationaliseringen av utbildningen på grund- och avancerad nivå. Projektrapport internationalisering (148 Kb)

GB under året

Beredningsgruppen sammanträder sex gånger per år utöver detta arrangeras även ett diskussionsmöte samt en grundutbildningskonferens per läsår. GB arrangerar också studierektorsmöten där det ges information om aktuella händelser inom universitetet och vad som är på gång inom fakulteten.

Mötestider våren 2019

14 januari, kl. 13.00 - 17.00 Sal U28, Geohuset (inskick av kurs- och utbildningsplaner senast 181206)
11 mars, kl. 13.00 - 17.00 Sal U28, Geohuset (inskick av kurs- och utbildningsplaner senast 190221)
13 maj, kl. 13.00 - 17.00 Sal Y21, Geohuset (inskick av kurs- och utbildningsplaner senast 190425)