Årskurs 1-6

frågelådan

Levande frågelådan

Levande frågelådan arrangeras nästa gång 24 maj 2018 klockan 10-11 samt klockan 13-14.

fysik

Fysiktävling för elever årskurs 5 och 6!

Den 29 november 2017 välkomnar vi elever som delar samma nyfikenhet om hur världen fungerar och som gillar utmaningar. Det är en unik möjlighet att inspirera dina elever och få dem att komma i kontakt med en spännande miljö vid Stockholms universitet där grundforskning är som bäst.

Matteklubben HT17 - för dig som går i åk 4-9

Tycker du om att fundera över och lösa kluriga problem? Kom med i vår Matteklubb efter skolan! Höstens Matteklubb finns för mellanstadiet och högstadiet.

Mammut

2000 femteklassare intog Aula Magna 2015

Kommer man någon gång att kunna klona en mammut eller något annat djur från istiden? Varför blir man rädd och vad händer i kroppen då? Varför är Medelhavet salt? Slår man huvudet i taket i en hiss som faller? Detta var några av frågorna som de sex forskarna svarade på under Levande Frågelådan 2015.

Bergskristall

Stockholms universitet uppmärksammade Kristallografins år 2014

Internationella året för Kristallografi uppmärksammades på olika håll runt om i världen och vid Stockholms universitet lyftes kristallografin på olika sätt.

dyk

Vattenåret 2013

FN utsåg 2013 till internationella året för Vattensamarbete. Detta uppmärksammade vi genom olika aktiviteter som pågick under hela året, med startskott på Världsvattendagen den 22 mars. På denna sida har vi samlat ihop allt som hände under året.

Nyfisken
Vetenskapens Hus
Visningar av AlbaNova teleskopet
Facebook