Gymnasiet

ForskarFredag

ForskarFredag 2017

Den 29 september anordnades ForskarFredag på AlbaNova. ForskarFredag är en vetenskapsfestival med ett stort utbud av forskarpresentationer, shower, dialoger och många prova-på-experiment.

Skolbesök

Vill ni ha ett skolbesök av oss?

När studenten närmar sig, översköljs gymnasieeleverna av information om utbildningar och framtidens valmöjligheter. Men utöver studieinformationen vill eleverna veta hur det är att faktiskt vara student på universitetsnivå och vilka skillnader som finns från gymnasiestudierna. Våra studenter kan därför besöka ert klassrum, så att era elever får ställa frågorna direkt!

Forskardagarna

Forskardagarna

Forskardagarna äger rum i början av oktober varje år.

Forska

Forskningsskolan för gymnasiet

Går du på gymnasiet? Är du intresserad av naturvetenskap och nyfiken på hur det är att vara forskare? Varför inte komma och "provforska" hos oss? Forskningsskolan vid Stockholms universitet är en sommarskola för gymnasieelever som ska börja årskurs 3 och som vill prova på att vara forskare.

Stockholms matematiska cirkel

Från och med läsåret 2015-16 ger vi Stockholms Matematiska cirkel som riktar sig till gymnasieelever och deras lärare. Temat för cirkeln detta år är Fraktaler!

Populärvetenskapliga föreläsningar för gymnasiet

Fysikum på AlbaNova ges regelbundet populära föreläsningar i fysik för gymnasister.

Skolsamverkan för gymnasiet

Här hittar du föreläsningar, laborationer och studiebesök för gymnasiet inom kemi, biologi, fysik och geo- och miljövetenskap.

Bergskristall

Stockholms universitet uppmärksammade Kristallografins år 2014

Internationella året för Kristallografi uppmärksammades på olika håll runt om i världen och vid Stockholms universitet lyftes kristallografin på olika sätt.

dyk

Vattenåret 2013

FN utsåg 2013 till internationella året för Vattensamarbete. Detta uppmärksammade vi genom olika aktiviteter som pågick under hela året, med startskott på Världsvattendagen den 22 mars. På denna sida har vi samlat ihop allt som hände under året.

Facebook
Visningar av AlbaNova teleskopet
Vetenskapens Hus
SciLifeLab