Årskurs 1-6

Forskarpanel Frådelådan. Foto: Isabell Stenson

Den Levande Frågelådan

På grund av rådande omständigheter ställer vi i år in Frågelådan, men vi hoppas att vi ses nästa år.

Frågvis

Dina frågor får svar av naturvetenskapliga forskare

Frågvis

I denna bok finns massor av kluriga frågor som har fått svar av naturvetenskapliga forskare vid Stockholms universitet. Frågorna kommer från Den Levande Frågelådan som är ett möte mellan femteklassare och forskare. 

eken

Eken: en värld i världen

En ek är en levande varelse. Men om du tittar riktigt noga upptäcker du att den också är hem för ett helt samhälle av små levande kryp. Låt detta bli din väg in i denna förunderliga värld i världen! Projektet omfattar en kort tecknad film, ett aktivitetshäfte och en lärarhandledning.

Klimatfestival

Bolincentrets Klimatfestival

Klimatfestivalen arrangeras årligen av Bolincentret och Vetenskapens Hus för mellan-, högstadie- och gymnasieelever samt intresserad allmänhet. Programmet  sträcker sig över tre dagar och ni kan boka in er på aktiviteter, föreläsningar och ett livesänt avslut från Campus Frescati.

fysik

Fysiktävling för elever årskurs 5 och 6!

I november varje år välkomnar vi elever som delar samma nyfikenhet om hur världen fungerar och som gillar utmaningar. Det är en unik möjlighet att inspirera dina elever och få dem att komma i kontakt med en spännande miljö vid Stockholms universitet där grundforskning är som bäst.

Geometriska figurer

Matteklubben

Tycker du om att fundera över och lösa kluriga problem? Kom med i matteklubben efter skolan! Vårens matteklubb finns för mellanstadiet och högstadiet. 

Nyfisken
Vetenskapens Hus
Visningar av AlbaNova teleskopet
Facebook