Baltic Sea Science Center på Skansen
Baltic Sea Science Center på Skansen

Ett samarbete

Projektet med Östersjöns Hus är ett samarbete mellan Skansen och Stiftelsen BalticSea2020. Stockholms universitet har, tillsammans med SLU, åtagit sig att vara ett vetenskapligt stöd till husets utställningar och verksamhet.

– Det här är en viktig arena för nå ut brett med forskningsresultat, sade Stockholms universitets rektor Astrid Söderbergh Widding vid invigningen.

En resurs för universitetet

Målet med Baltic Sea Science Center är att skapa ett pedagogiskt centrum i världsklass, ge besökarna en inblick i hur Östersjön ser ut under ytan – och en insikt i vad vi kan göra åt de problem som finns.

Här finns akvarier, utställningar, lektionssalar och laboratorium, med stora möjligheter att hålla öppna föreläsningar, göra tillfälliga utställningar och nå ungdomar och lärare på skolbesök. Laboratoriet som de förbokade klasserna har tillgång till har en makalös utsikt över vattnet. 

En resurs för skolorna

 - Det här är den största framtidssatsning som Skansen någonsin gjort. Vi vill vara Sveriges största gröna klassrum, inte bara ett utflyktsmål, sade Skansenchefen John Brattmyhr vid byggstarten till Baltic Sea Science Center.

Prenumerera på Skansens skolbrev för mer information.