Digitalt utbildningsmaterial

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Naturvetenskapliga fakulteten
  4. Samverkan
  5. Lärare & allmänhet
  6. Digitalt utbildningsmaterial
Hållbarhetsmål 15

Biologisk mångfald är grunden till allt liv på jorden

Fungerande ekosystem ger ökat skydd till skördar, pollinering av växter, mat från haven och bidrar till ett stabilt klimat.

Havet

Digitalt material om Östersjön

Är du lärare? Går du i skolan? Vill du veta hur det står till med havet? Här finns våra bästa filmer och texter om Östersjön samlade. All fakta baseras på forskning. 

Logga, digitala forskningsblad

Digitala forskningsblad

Vad spelar det för roll om fjärilar flyger tidigare i ett varmare klimat? Hur ska det sista kolet fördelas mellan världens länder på ett rättvist sätt? Vad är skillnaden på klimat och väder? På hemsidan forskningsblad.geo.su.se med interaktiva element kan du läsa om den senaste forskningen inom klimat och miljö. 

Frågvis

Dina frågor får svar av naturvetenskapliga forskare

Frågvis

I denna bok finns massor av kluriga frågor som har fått svar av naturvetenskapliga forskare vid Stockholms universitet. Frågorna kommer från Den Levande Frågelådan som är ett möte mellan femteklassare och forskare. 

eken

Eken: en värld i världen

En ek är en levande varelse. Men om du tittar riktigt noga upptäcker du att den också är hem för ett helt samhälle av små levande kryp. Projektet omfattar en kort tecknad film, ett aktivitetshäfte och en lärarhandledning.

Stjärnor

Öppna föreläsningar i fysik

Inspelade populärvetenskapliga föreläsningar i fysik. Vad är allmän relativitetsteori? Hade Einstein fel? Vad kan en miljard protonkollisioner lära oss om universum? Om det och mycket mer finns samlat på denna sida.

Samverkan Årskurs 1-6
Samverkan högstadiet
Samverkan Gymnasium
SAmverkan allmänhet