Gymnasiet

ForskarFredag

ForskarFredag

Sista fredagen i september varje år anordnas ForskarFredag på AlbaNova samt på flera andra platser i Sverige. ForskarFredag är en vetenskapsfestival med ett stort utbud av forskarpresentationer, shower, dialoger och många prova-på-experiment.

Skolbesök

Vill ni ha ett skolbesök av oss?

När studenten närmar sig, översköljs gymnasieeleverna av information om utbildningar och framtidens valmöjligheter. Men utöver studieinformationen vill eleverna veta hur det är att faktiskt vara student på universitetsnivå och vilka skillnader som finns från gymnasiestudierna. Våra studenter kan därför besöka ert klassrum, så att era elever får ställa frågorna direkt!

Forskardagarna

Forskardagarna

Forskardagarna äger rum i början av oktober varje år.

Forska

Forskningsskolan för gymnasiet

Går du på gymnasiet? Är du intresserad av naturvetenskap och nyfiken på hur det är att vara forskare? Varför inte komma och "provforska" hos oss? Forskningsskolan vid Stockholms universitet är en sommarskola för gymnasieelever som ska börja årskurs 3 och som vill prova på att vara forskare.

matematik

Matematiska cirkeln, läsåret 2018/2019

Institutionerna för matematik vid KTH och Stockholms universitet anordnar ett gemensamt studieprogram för matematikintresserade gymnasister — "Stockholms Matematiska Cirkel". Avsikten med programmet är ge studenter möjlighet att odla sitt intresse för och komma i kontakt med en annan sida av matematikämnet än den man vanligen får se på gymnasiet. Vill du vara med?

Populärvetenskapliga föreläsningar för gymnasiet

Fysikum på AlbaNova ges regelbundet populära föreläsningar i fysik för gymnasister.

Skolsamverkan för gymnasiet

Här hittar du föreläsningar, laborationer och studiebesök för gymnasiet inom kemi, biologi, fysik och geo- och miljövetenskap.

Facebook
Visningar av AlbaNova teleskopet
Vetenskapens Hus
SciLifeLab