Gymnasiet

Porträtt av Anders Blomqvist

Webbinarier vid forskningsfronten

I samarbete med Stockholms universitet och KTH anordnar Vetenskapens hus en serie webbinarier under våren som riktar sig till gymnasieelever och lärare. Webinarierna tar upp aktuell forskning om t ex svarta hål, epidemiologi eller datorbaserad kemi och flera forskare från SU deltar.

Klimatfestival

Bolincentrets Klimatfestival

Klimatfestivalen arrangeras årligen av Bolincentret och Vetenskapens Hus för mellan-, högstadie- och gymnasieelever samt intresserad allmänhet. Programmet  sträcker sig över tre dagar och ni kan boka in er på aktiviteter, föreläsningar och ett livesänt avslut från Campus Frescati.

Mikroskop. Fotoograf: Niklas Björling

Gymnasiearbeten

Behöver du handledning av ditt gymnasiearbete? Forskare och doktorander vid de naturvetenskapliga och matematiska institutionerna vid Stockholms universitet tar gärna emot gymnasieelever för handledning av gymnasiearbeten.

Forska

Sommarforskarskolan för gymnasiet

Går du på gymnasiet? Är du intresserad av naturvetenskap och nyfiken på hur det är att vara forskare? Varför inte komma och "provforska" hos oss? Sommarforskarskolan vid Stockholms universitet är en sommarskola för gymnasieelever som ska börja årskurs 3 och som vill prova på att vara forskare.

ForskarFredag

ForskarFredag

Sista fredagen i september varje år anordnas ForskarFredag på AlbaNova samt på flera andra platser i Sverige. ForskarFredag är en vetenskapsfestival med ett stort utbud av forskarpresentationer, shower, dialoger och många prova-på-experiment.

unga forskare

Unga Forskare

Går du på gymnasiet och tycker att naturvetenskap och teknik är kul? Isåfall kanske Unga Forskare vore något för dig. Varje år ordnar Unga Forskare en utställning med Sveriges häftigaste gymnasieprojekt.

Forskardagarna

Forskardagarna

Forskardagarna äger rum i början av oktober varje år och dess syfte är att göra aktuell forskning tillgänglig för omvärlden genom att presentera avhandlingar på ett populärvetenskapligt sätt för omvärlden.

matematik

Matematiska cirkeln

"Stockholms Matematiska Cirkel" är ett studieprogram för matematikintresserade gymnasister. Vill du odla ditt intresse för och komma i kontakt med en annan sida av matematikämnet än den man vanligen får se på gymnasiet? Då är detta för dig!

Facebook
Visningar av AlbaNova teleskopet
Vetenskapens Hus
SciLifeLab