Anna Hjort. Foto: Frida Sjösten
Anna Hjort. Foto: Frida Sjösten

Examensår

Kandidatexamen i nutrition 2011

Vad läste du för utbildning?

Jag läste kandidatprogrammet i nutrition som är ett samarbete mellan Stockholms universitet och Karolinska institutet. Så första halvan läste jag på Stockholms universitet.

Vad jobbar du med idag och vad innebär det?

Idag jag jobbar på Itrim som produktansvarig. Jag jobbar dels med programutveckling men framförallt med våra kostrekommendationer och matprodukter. Något som jag jobbade mycket med förra året var till exempel att gå igenom alla våra kostrekommendationer och stämma av dem mot den senaste forskningen, det är självklart något som vi gör kontinuerligt, men under det här året hade vi också ett projekt för det. Sedan årsskiftet har jag även produktansvaret för våra matvaror, vilket innebär att jag tar fram nya produkter. Det kan till exempel vara måltidersättningar för våra medlemmar som vill gå ner i vikt men även mellanmål som är bra när man är på språng.

Vad var det bästa med utbildningen?

Jag ville en ha en djupgående utbildningen på grundnivå med temat kost för att få förståelse för varför kostråden ser ut som de gör och det kände jag att jag fick under utbildningen.

Har du något tips till någon som ska läsa en likande utbildning?

Jag tycker att man ska ställa sig frågan: Vad vill jag göra efter utbildningen?. Jag tänkte inte så mycket utan läste det här framför allt för att jag tyckte det var roligt men jag tror det kan vara bra att fundera över det så att den leder till rätt sak. Den första halvan av utbildningen var ganska tuff och om man inte vet vart man är på väg så kan man kanske tappa motivationen.

 

Text: Frida Sjösten