Kristina von Schreeb. Foto: Frida Sjösten
Kristina von Schreeb. Foto: Frida Sjösten

Examensår

Masterexamen i naturgeografi och kvartärgeologi med inriktning landskapsekologi i juni 2016

Vad läste du för utbildning?

Jag läste mastersprogrammet i landskapsekologi och dessförinnan läste jag kandidatprogrammet i miljövetenskap med geovetenskaplig inriktning här på Stockholms universitet.

Vad jobbar du med idag och vad innebär det?

Jag jobbar som GIS-konsult på Esri Sverige AB, vilket är jätteroligt. Jag är fortfarande ganska ny, har bara jobbat där i tre månader men jag är med och håller workshops för företag som vill lära sig vår programvara. Jag är även med och håller kurser på våra kontor. Vi levererar också produkter till våra kunder och det kan vara allt från en analys till en mjukvara för en fältinventeringsapp, så det är ett väldigt varierat arbete.

Vad var det bästa med utbildningen?

Det var mycket som var bra. Jag tyckte det var väldigt bra att det fanns utrymme att välja att läsa det som man tyckte var intressant. Jag tyckte att GIS och vattenfrågor var intressanta och kunde då välja kurser som var inriktade mot det. Jag fick också vara med i ett stort forskningsprojekt när jag gjorde mitt masterarbete och hade jättebra handledare. Jag gjorde något som kallas Minor Field Study (MFS) vilket innebär att man åker iväg till ett utvecklingsland i 8-12 veckor och gör fältarbetet till sitt masterabete där. MFS är finansierat av SIDA. Jag åkte till Zanzibar i Tanzania, det var jätteroligt och utvecklande.

Har du något tips till någon som ska läsa en liknande utbildning?

Välj de kurser som du tycker verkar roliga och är mest intressanta. Det gjorde jag och det har gett resultat i arbetslivet, då jag tycker mitt jobb är väldigt roligt. Ett tips till är att om man har möjlighet så försök göra en Minor Field Study. Det ger väldigt mycket och det är en jätterolig upplevelse!

 

Text: Frida Sjösten