Din framtid börjar nu

Välkommen till Naturvetenskapliga fakulteten vid Stockholms universitet – störst i Sverige och med internationellt framstående forskning inom många olika områden! Hos oss kan du inte bara läsa naturvetenskapliga och matematiska program och kurser, utan också utbilda dig till lärare. 

Som student här kommer du att märka att den starka kopplingen mellan undervisning och forskning gör undervisningen ännu mer spännande och aktuell. Den aktiva kontakten med forskningen kan också hjälpa dig när du väljer din framtida yrkesbana. Men innan dess har du några av dina mest givande och spännande år framför dig!

Studier kräver tid och engagemang från din sida. Du kommer att märka att universitetsstudier skiljer sig från dina tidigare studier – du måste ta ett stort eget ansvar. Det gäller därför att hitta den studieteknik som passar just dig och att utnyttja dina lärares kunskaper som en resurs. Vi vet att det är mycket viktigt att få en bra start på studierna och vi kommer att hjälpa dig med det. Ett tips är att titta igenom dina läroböcker från gymnasiet för att friska upp kunskaperna.

Men studentlivet består inte bara av studier. Att vara student vid Naturvetenskapliga fakulteten ger dig också en chans att vara med i Naturvetenskapliga föreningens alla sociala arrangemang och festliga event. Det är inte bara roligt att delta utan det är också ett bra sätt att träffa andra studenter.

Vi ses i augusti!

 

Läs vidare om:

Naturvetenskap vid Stockholms universitet