På MND, Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik, utbildar man bla grundskolelärare samt ämneslärare i matematik, biologi, fysik och kemi.

Nu finns det möjlighet att förlägga delar av utbildningen utomlands. Alisa Muradian som går grundlärarprogrammet 4-6 genomförde sin utbildning på svenska skolan på Teneriffa och Oliva Mellström som också studerar på grundlärarprogrammet 4-6 gjorde sin VFU i London.

- Jag var intresserad av att få veta hur det är att jobba på en svensk skola utomlands eftersom jag funderar på att söka jobb utomlands när jag är färdig med min lärarutbildning, säger Alisa. Hon fick tips av en utbyteskoordinator på Stockholms universitet om vilka svenska skolor utomlands som skulle vara möjliga att göra VFU på och läste sedan en blogg som Svenska skolan på Teneriffa har. - Jag skrev ett personligt brev till rektorn och fick ett positivt svar att jag var välkommen dit, berättar hon. Därefter godkände Stockholms universitet skolan som hennes VFU-plats.

För Oliva var det ett eget initiativ att göra VFU på svenska skolan i London och att det blev just London berodde dels på att hon känner till London och dels att svenska skolan där är en lite större skola.

Läs mer om Alisias VFU på Teneriffa och Olivias VFU i London

Här kan du läsa mer om VFU utomlands