Naturvetenskapliga fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Naturvetenskapliga fakulteten

Välkommen till Naturvetenskapliga fakulteten

Somliga går på djupet, andra siktar mot stjärnorna. Att studera naturvetenskap är ett äventyr som bygger vägar till nya världar. Sveriges största naturvetenskapliga fakultet ligger vid Stockholms universitet. Här finns en mångfald av kvalificerade naturvetarutbildningar och världsledande forskning. Läs mer under flikarna här ovan.

su.se/corona

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden relaterat till corona uppdateras löpande.

Spritblandning i samhällets tjänst

Kemister blandar handsprit för sjukvården

8 300 liter nyproducerad handsprit samt plasthandskar, munskydd och andra engångsartiklar. Det är resultatet hittills av ett initiativ från kemister vid Stockholms universitet för att möta vårdens behov.

grönland

Oväntat hot mot Antarktis

Svenska Dagbladet 29 mars -Isen på den östra delen av Antarktis har länge betraktats som stabil. Men nyupptäckta rörelser i en av kontinentens stora glaciärer ger en oroande bild. – Man kan se att farliga saker pågår nu, men det är svårt att bedöma hur farliga de är, säger glaciologen Per Holmlund vid Stockholms universitet.

Matematikern Tom Britton

Matematiska modeller förutspår smittspridning

Med hjälp av matematiska modeller kan Tom Britton, professor i matematik, räkna ut hur snabbt coronaviruset sannolikt kommer att spridas.

MBW labb Foto: Niklas Björling

EU-bidrag till Stockholms universitet för coronavirusforskning

Stockholms universitet har beviljats forskningsbidrag från EU för att utveckla antiviral behandling mot det nya coronaviruset. Projektet leds av immunologen Anna-Lena Spetz.