Naturvetenskapliga fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Naturvetenskapliga fakulteten

Välkommen till Naturvetenskapliga fakulteten

Somliga går på djupet, andra siktar mot stjärnorna. Att studera naturvetenskap är ett äventyr som bygger vägar till nya världar. Sveriges största naturvetenskapliga fakultet ligger vid Stockholms universitet. Här finns en mångfald av kvalificerade naturvetarutbildningar och världsledande forskning. 

Bild tagen ovanifrån av personer som besöker en mässa.

Naturvetare eftertraktade på arbetsmarknaden

Vi behöver anställa fler naturvetare! Det var budskapet från de arbetsgivare som kom till fakultetens arbetsmarknadsdag i Aula Magna. 

Ilona Riipinen

Ilona Riipinen tilldelas Göran Gustafssonpriset

Ilona Riipinen vid Stockholms universitet är en av fem forskare som tilldelas det prestigefyllda Göran Gustafssonspriset om sex miljoner kronor. Hon får priset för forskning om hur aerosoler påverkar luften och klimatet.

 Belén Martín-Matute

Belén Martín-Matute ny ledamot i KVA

Belén Martín-Matute, professor i organisk kemi vid Stockholms universitet, har valts till ny ledamot i Kungliga Vetenskapsakademiens (KVA) klass för kemi.

AlbaNova campus area.

Kreativ forskningsmiljö lockar fysiker och astronomer till Stockholm

Med målet att ta sig an astrofysikens och partikelfysikens stora gåtor på ett tvärvetenskapligt vis grundades år 2008 Oskar Klein-centret i Stockholm. Nu hyllas forskningsmiljön som rik och tillåtande. 

Nio svenska universitet tillsammans med MAX IV lanserar unikt utbildningsprogram

PRISMAS, ett tvärvetenskapligt doktorandprogram som involverar nio svenska universitet och MAX IV, lanseras i januari 2023.

Dekanus har ordet, december 2022

Jag vill tacka alla medarbetare för ett synnerligen bra samarbete under 2022. Jag tror och hoppas att arbetet kommer att fortsätta på samma sätt och i samma goda anda även under 2023.