Naturvetenskapliga fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Naturvetenskapliga fakulteten

Välkommen till Naturvetenskapliga fakulteten

Somliga går på djupet, andra siktar mot stjärnorna. Att studera naturvetenskap är ett äventyr som bygger vägar till nya världar. Sveriges största naturvetenskapliga fakultet ligger vid Stockholms universitet. Här finns en mångfald av kvalificerade naturvetarutbildningar och världsledande forskning. Läs mer under flikarna här ovan.

Porträtt av Lena Mäler. Fotograf: Sören Andersson

Hallå där, Lena Mäler ...

... som har tillträtt som ny vice ordförande/prodekan för områdesnämnden för naturvetenskap vid årskiftet.

ekplanta

Frön överför sin livsmiljö till nästa generation

Beror växternas livsmiljö, det så kallade mikrobiomet, på arv eller miljö? Det är en fråga forskare brottats med länge. Forskning vid Stockholms universitet, publicerad i den vetenskapliga tidskriften Environmental Microbiology, visar att ekollon själva innehåller mängder av mikroorganismer, som de sedan överför till ekplantan.

Singapore

Utlysning Singapore 2021/22

Är du redo för ett äventyr? Naturvetenskapliga fakulteten utlyser härmed terminsplatser till Nanyang Technological University (NTU) i Singapore. Ansök senast den 31 januari 2021.

Person tittar ut genom ett fönster

Hur mår doktoranderna i pandemins spår?

Hur har covid-19-pandemin påverkat doktoranderna och kvaliteten på forskarutbildningen? Och vilka lärdomar kan vi dra inför framtiden? En ny enkätundersökning visar att doktorandernas situation har påverkats avsevärt av pandemin.